Doe de test: een ideaal gewicht voor je hond of kat!
6 korte vraagjes over 'Hoe zit het nu met dat ideale gewicht?'
Happy Pets • Happy Baasjes, daar doen we het voor. 
Met voeding heb je de belangrijkste sleutel in handen. Een ideaal gewicht zorgt ervoor dat dieren langer leven, met minder pijn leven, of zich beter en aangenamer voelen. 
Redenen genoeg om eens dit testje te doorlopen, niet?
Laten we starten
 
Hallo daar, Happy Baasje! Mogen we je met de voornaam aanspreken? *

Graag je voornaam, ... 't is zoveel leuker dan ;-)
 
Ok {{answer_rIHQt9MNW7dH}}. Eerste vraag : is jouw hond of kat gesteriliseerd? *


 
Hoeveel beweging krijg je hond of kat, {{answer_rIHQt9MNW7dH}}? *


 
Is deze stelling juist? Wat denk jij? 'Een overgewicht van 11 kg voor een gemiddelde persoon staat gelijk aan 400 g overgewicht voor een Chihuahua, 6 kg overgewicht voor een Golden Retriever of 800 g overgewicht voor een kortharige binnenhuiskat!' *


 
Toch wel, dat had je niet gedacht hè ...

 
Inderdaad, dit heb je helemaal goed voor!

 
Hoe zit het met de ribben van je hond of kat? *


 
Geloof je dit, {{answer_rIHQt9MNW7dH}}? '3 blokjes kaas & 2 plakjes salami' voor een hond, of '2 blokjes kaas & 1 plakje salami' voor een kat, staat gelijk aan '1 fastfood hamburger & 4 zoete koekjes' voor een mens!' *


 
Toch wel, dat had je niet gedacht hè ...

 
Inderdaad, dit heb je helemaal goed voor!

 
Zowat onze belangrijkste vraag voor vandaag! *

Kijk goed naar de foto's, {{answer_rIHQt9MNW7dH}}, en duid de foto aan die het dichtst aanleunt bij de werkelijke situatie.
{{answer_rIHQt9MNW7dH}}, jouw risicoscore is slechts {{var_score}}/32.

Proficiat. Het lijkt erop dat jouw hond of kat hoogstwaarschijnlijk geen overgewicht heeft, doe zo verder! Klik door voor je kadootje !

Belangrijk is : 

Dat je huisdier op regelmatig basis blijft bewegen • Dat de ribben van je huisdier gemakkelijk voelbaar zijn doch niet zichtbaar • Dat je huisdier ingevallen flanken heeft met een licht ingevallen buik.
naar mijn kadootje
Powered by Typeform
{{answer_rIHQt9MNW7dH}}, jouw risicoscore is toch wel {{var_score}}/32.

De kans bestaat dat jouw huisdier licht tot matig overgewicht heeft. Het is raadzaam, {{answer_rIHQt9MNW7dH}}, om het gewicht van je huisdier verder op te volgen en eventueel contact met een dierenarts of zijn voedingsconsulent op te nemen om verder te controleren.

Enkele tips om zelf al te beginnen:
Weeg je hond of kat op regelmatige tijdstippen (bv. maandelijks) • Weeg de hoeveelheid dagelijks eten af • Laat snacks, tafelresten of snoepjes achterwege.
naar de adviespagina
Powered by Typeform
{{answer_rIHQt9MNW7dH}}, jouw risicoscore is {{var_score}}/32.

Eerlijk antwoord {{answer_rIHQt9MNW7dH}} ? Het ziet er naar uit dat je huisdier waarschijnlijk last heeft van overgewicht. We raden zeker aan om het gewicht verder op te volgen en je te laten begeleiden door een dierenarts of zijn voedingsconsulent.

Alvast enkele tips:
Weeg je hond of kat op regelmatige tijdstippen (bv. maandelijks) • Weeg de hoeveelheid dagelijks eten af • Laat snacks, tafelresten of snoepjes achterwege • Indien je ook nog eens natte voeding bij geeft, geef dan ook minder droge voeding • Breng het volledige gezin op de hoogte en werk er samen aan • Voorzie wat meer beweging en laat je huisdier eventueel “werken/spelen” voor zijn eten • Speciale dieetvoeding helpt je hierbij: enkele goede opties zijn Hill's Metabolic of Royal Canin Obesity.
naar de adviespagina
Powered by Typeform
Powered by Typeform